Kanelbullens dag!
Ett alternativt recept på kanelbullar för dig som är glutenintolerant.
20 bullar
75 g smör eller margarin
2 dl mjölk
1 pkt jäst (50g)
2 tsk fiberhusk
1 dl kesella, mager
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk kardemumma
½ krm salt
1 pkt semper röd mix (spara lite till utbakningen)
Fyllning
75 g smör eller margarin
1 dl socker
2 tsk kanel
ägg
pärlsocker
Gör så här
Smält fettet, häll på mjölken och låt det blir 37 grader (fingervarmt). Lös sedan jästen i degspadet, tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 min. Tillsätt kesella, socker, ägg, kardemumma och salt. Arbeta in mjölmixen men spara lite till utbakningen Låt jäsa i 30 min.
Efter jäsningen "arbetar" du ihop degen och kavla ut till en ruta, 20 x 40 cm. Bred på fyllningen och dela i 20 bitar a 2cm. Lägg i bullformar och låt jäsa 30 min. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker. Grädda i ugnen på 250 grader i 5-8 minuter.
Källa: Allergimat.com
Ett kanelbullerecept för dig som är diabetiker.
30 stycken
1 paket jäst, 50 g
5 dl mjölk, 37º C
100 g margarin
1,2 liter vetemjöl (720 g)
1 dl Hermesetas Lättströ
½ tsk salt
Fyllning:
100 g rumstempererat margarin
4 msk Hermesetas Lättströ
2 msk malen kanel
1 ägg till pensling
Gör såhär
Först smular du jästen i en degbunke eller köksmaskinens skål. Häll sedan på på den ljumma mjölken och låt jästen lösa sig. Skär smöret i tunna skivor, mät upp 1,1 liter mjöl, (spar 1 dl till utbakningen). Sedan så tillsätter du margarin, mjöl, Hermesetas Lättströ och salt.
Arbeta ihop degen väl (5 minuter i maskin och 10 minuter för hand) och låt därefter degen jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 30 minuter.
När 30 minuter har gått så "arbetar" du degen i skålen. Plocka sedan upp den ur skålen och lägg den den på ett mjölat bakbord och knåda lätt. Dela degen i 2 delar, kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25 x 50 cm.
Rör ihop margarin, Hermesetas Lättströ och kanel. Fördela hälften av fyllningen på degplattan och rulla ihop plattorna från långsidan. Skär rullen i 15 bullar, ca 2 cm breda och ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar på plåten. Sätt ugnen på 225-250 Cº.
Jäs bullarna övertäckta ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg, grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under handduk. Strö ev över Hermesetas lättströ. Gör likadant med resterande deg och låt väl smaka!
Källa: http://www.hermesetas.se
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Johan » CloudHQ smarta appar för datorn: ”Värt att testa”
-
Patrik » Fundera lite, vad är du mest tacksam för idag: ”Bra fundering där”
-
Pernilla » Fundera lite, vad är du mest tacksam för idag: ”Tack, jag satt mig ner och funderade. Helt klart behöver man göra det oftare.”
-
Lena » Stiftelsen Nalles Resa: ”Jag vill gärna hjälpa till, har mailat dig nu.”
-
Claes » Säger en hel del: ”Hmm intressant”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
sömn sjuk springa vitas 10% mindre stress batch working resa träning network marketing sommaren 2020 2024 shampoo kalops harmoni promenad instruktioner gå vårtrött 2020 tro sjukhus 2021 lögner fastna inte layout attityd vintersolståndet sova vila "titta inte bort nytt liv team lyckas kanelbulle bindestreck olycka när du vill skydd krukväxt pollen jobba vid datorn kickstarta internet medicin nalledagen bluff aloe lips international coffeday apotek app god jul marketing giving tuesday fastna toalett boost höstdagjämning rohingya sjukdom söndag positiv boka tid glutenintolerant kundsupport pomodoro umgås med familjen bedrägeri hälsa hemma vikt jojoba projekt abba göra något appar krångel mögel tro på sig själv kämpa atopiskt varg matbluff greta fly torr hud black friday sten sax påse diabetiker socker mat en värld full av möjligheter mer fritid jobba mindre action säkerhet nätverka reach for change mer tid allmänt kaffe direkthandel lr c9 solskydd argi+ mer pengar blodmåne sommar fritid kollegor drömmar egen verksamhet jobba hemma nalles resa diabetes arbeta hemifrån forever jobba hemifrån aloe vera extra jobb frihet nytt arbete höst månadens produkt sjuka barn mobil mål hälsa ledig egen tid jobba när jag vill semester zinzino solkräm må bra tränna äkta vara måne omega 3 balansolja promenera insulin omega 6 pandemi jul balans telefon ios stå stilla b12 online covid-19 face livsstil natur torra läppar bästa lata dagar kosttillskott ena sidan epipen första dagen starta planta i form värk ansiktsvård omega-3 spiderman nyttigt lugnare tempo kom i form kina ekonomi sun screen batteri smitta mlm sojaprotein tonåring julklappar aloe vera gel slit dig loss årets person hockey södertörn eksem probiotika inställningar jobba extra hemlös bränna sig andra sidan varm mat semla direktsäljare spännande hy hudvård obalans ica måbra söndagsstek namn kyckling aloe vera gelly android steg framåt b6 humör baksmälla allemansrätten ryssland bast myter kylskåp dator cloudhq hjälpa kortison framgång vår fettisdagen vårdcentral hur mår du bio omega-6 batman gula dunken kvitto wish tacksam aftonbladet frukt