ALOE VERA – En mångsidig planta

Få läkeväxter har använts så flitigt och så länge som Aloe vera. Redan de gamla grekerna kände till plantans goda egenskaper, och idag används liljeväxten både till kosttillskott och skönhetsprodukter.

Vacker, färgrik och välgörande. Aloe vera har använts i tusentals år för sina uppskattade egenskaper. Redan i antikens Grekland användes saften från bladen för att underlätta vid skadad hud. 

Alexander den store skickade under 400-talet före Kristus kolonisatörer till ön Socotra utanför nuvarande Somalias kust för att bevara och odla aloe-växten. 

En annan känd användare är drottning Kleopatra. Hon använde stora mängder Aloe vera som skönhetsmedel har man kommit fram till. 

Och på Java använde man Aloe vera till håret, det ansågs nämligen stimulera hårtillväxten så att man fick längre hår om man gned in det i hårbotten. I Centralamerika och Mexiko använde indianerna det för att behandla brännskador, dysenteri, magsår och olika typer av infektioner. 

Gott innehåll
Idag används Aloe vera både för utvärtes och invärtes bruk. I Forevers utbud hittar du både kosttillskott, produkter för hår och hudvård och tillskott för dig som lever ett aktivt liv. Ja här finns till och med en produkt som vänder sig till våra husdjur.

Aloe veran innehåller, precis som de flesta andra växter, mest vatten. Men här finns även vitaminer, mineraler och växtkemikalier.

Genuin process

Det tar ungefär ett år för en Aloe vera planta att växa till optimal storlek för skörd. På Forever odlar vi vår Aloe vera på bördiga jordar med växelbruk för att inte utarma jorden. De nedre bladen skördas för hand och de inre bladen får växa vidare.  Eftersom vi skördar för hand, undviker vi stora maskiner som skadar aloe-plantorna, och på köpet skapar det jobb och stödjer den lokala ekonomin i Dominikanska Republiken, där vi har vår största produktion. 

Gelén pressas och stabiliseras, för att sedan bli till Forever Aloe Vera Gel, Aloe Heat Lotion eller någon av våra andra härliga produkter. I sista steget förpackas produkterna och skickas ut till miljontals nöjda kunder världen över. 
OM ALOE VERA
Aloe är ett gammalt arabiskt namn som avser arter som använts som medicinalväxter.
Vera är latin och betyder äkta. Det finns cirka 180 arter av Aloe vera, Aloe Barbadensis Miller, som Forever använder i sina produkter, är den mest kraftfulla.
Aloe vera växer vilt bland annat i Mellanöstern och på Arabiska halvön.
Aloe vera innehåller 75–80 identifierade substanser.
Växten är en suckulent, vilket betyder att den kan lagra vatten i sina tjocka blad. Den har ingen stam, och bladen sitter i rosett och kan bli cirka 40–60 cm långa och 6–7 cm breda. 

Forever är Skandinaviens största direkthandelsföretag inom hälso- och hudvårdsprodukter baserade på Aloe vera, har verksamhet i drygt 160 länder och är därmed världens största odlare, tillverkare och distributör av Aloe vera. Alla produkter bygger på stabiliserad Aloe vera av hög kvalitet. Genom att själva äga hela produktionsprocessen, från planta till färdig produkt, kan vi kontrollera och garantera högsta kvalitet. Att ta ansvar för sin egen hälsa ligger i tiden och vi ser att allt fler människor intresserar sig hälsosammare alternativ.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln