Husmansrätten framför andra, som här innehåller både morot och palsternacka.

Husmansrätten framför andra, som här innehåller både morot och palsternacka. 

Kalopsen blir godare om den får stå, så laga den gärna dagen före servering

4 portioner
Ca 600 g högrev
2 morötter
2 palsternackor
3–4 salladslökar (gröna delen)
smör
1–2 msk Maizena majsstärkelse eller glutenfritt mjöl
4–5 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 tsk salt
Salt och vitpeppar
Till servering
800 g potatis
Lingonsylt
Gör så här
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. 
Skär köttet i småbitar, ca 3 x 3 cm. Skala och slanta morot och palsternacka. Strimla salladslöken. 
Fräs köttet så att det får färg i en gryta med smör. Lägg i morötter, lök och palsternacka och låt dem fräsa med. 
Pudra över majsstärkelse eller mjöl och rör om. Tillsätt vatten, fond och kryddor. Låt koka upp, sänk värmen och låt koka 1 1/2– 2 timmar, eller tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

Etiketter: kalops

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln