Diabetes, min diabetes

Jag har diabetes, typ 2 men en sjujäkla svårbehandlad typ 2 diabetes. Diagnosen fick jag 2018-06-20. I början behandlades jag med Metformin. Redan efter någon vecka så märker jag att jag mår inte så bra utav Metforminet, illamående och ganska kraftigt sådant. Man drar då ner på metforminet samt tillsätter andra diabetespreparat. Jag börjar må ganska hyfsat i min diabetes.

Något år innan debuten av diabetesen behandlades jag med Kortison med anledning av Polymyalgia reumatika (PMR). PMR ger hög smärta i axlar, höfter, lår och vader. Jag behandlades med kortison under ett par år. Detta resulterade i kortison utlöst diabetes. Jag blev mycket bättre i min PMR av kortisonet. Men, i samband med att jag fick min diabetes diagnos kom PMR tillbaka och ytterligare lång lång tid med kortison, detta har ställt till det med min diabetes som numer är en svårbehandlad typ 2 diabetes. 

Har funderat länge på att skriva om just min diabetes och nu gör jag förhoppningsvis slag i saken.

Fortsättning följer…
Diabetesförbundet

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln