Nalledagen

Det sägs att historien om teddybjörnen har sina rötter så tidigt som 1902 när USA:s president Theodore Roosevelt var på en björnjakt. Trots att jakten inte resulterade i något byte, blev det en händelse som skulle leda till uppkomsten av en av världens mest älskade leksaker.

Några medlemmar i jaktlaget lyckades fånga en liten björnunge och fästa den vid ett träd i förhoppning om att presidenten skulle kunna fälla den. Men när presidenten såg den bedårande lilla björnen, smälte hans hjärta och han kunde inte förmå sig att skjuta den. Detta ögonblick blev historiskt och ledde till att president Theodore Roosevelt fick smeknamnet "Teddy".

Samtidigt, i Brooklyn, levde Morris Michtom och hans fru. De ägde en liten leksaksbutik där de tillverkade mjuka björnleksaker. Efter att ha läst om president Roosevelts ömtåliga handling i tidningen, bestämde paret Michtom sig för att skicka en av sina egentillverkade nallebjörnar till presidenten och fråga om de kunde få kalla dem "Teddy's Bear". Till deras glädje godkände inte bara president Roosevelt detta begäran, han antog också nallen som sin personliga maskot i den kommande omvalskampanjen. Teddybjörnen blev en sensationell framgång, och efter andra världskriget började fler länder att tillverka olika varianter av nallebjörnar.

Så varför firar vi då just den 27 oktober som internationell Nalledag? Jo, det beror på att det är Theodore "Teddy" Roosevelts födelsedag. Vi på Nalles Resa & perottosson.se vill önska er alla en underbar Internationell Nalledag!

Etiketter: nalles resa nalledagen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln