Kanelbullens dag!
Ett alternativt recept på kanelbullar för dig som är glutenintolerant.
20 bullar
75 g smör eller margarin
2 dl mjölk
1 pkt jäst (50g)
2 tsk fiberhusk
1 dl kesella, mager
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk kardemumma
½ krm salt
1 pkt semper röd mix (spara lite till utbakningen)
Fyllning
75 g smör eller margarin
1 dl socker
2 tsk kanel
ägg
pärlsocker
Gör så här
Smält fettet, häll på mjölken och låt det blir 37 grader (fingervarmt). Lös sedan jästen i degspadet, tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 min. Tillsätt kesella, socker, ägg, kardemumma och salt. Arbeta in mjölmixen men spara lite till utbakningen Låt jäsa i 30 min.
Efter jäsningen "arbetar" du ihop degen och kavla ut till en ruta, 20 x 40 cm. Bred på fyllningen och dela i 20 bitar a 2cm. Lägg i bullformar och låt jäsa 30 min. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker. Grädda i ugnen på 250 grader i 5-8 minuter.
Källa: Allergimat.com
Ett kanelbullerecept för dig som är diabetiker.
30 stycken
1 paket jäst, 50 g
5 dl mjölk, 37º C
100 g margarin
1,2 liter vetemjöl (720 g)
1 dl Hermesetas Lättströ
½ tsk salt
Fyllning:
100 g rumstempererat margarin
4 msk Hermesetas Lättströ
2 msk malen kanel
1 ägg till pensling
Gör såhär
Först smular du jästen i en degbunke eller köksmaskinens skål. Häll sedan på på den ljumma mjölken och låt jästen lösa sig. Skär smöret i tunna skivor, mät upp 1,1 liter mjöl, (spar 1 dl till utbakningen). Sedan så tillsätter du margarin, mjöl, Hermesetas Lättströ och salt.
Arbeta ihop degen väl (5 minuter i maskin och 10 minuter för hand) och låt därefter degen jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 30 minuter.
När 30 minuter har gått så "arbetar" du degen i skålen. Plocka sedan upp den ur skålen och lägg den den på ett mjölat bakbord och knåda lätt. Dela degen i 2 delar, kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25 x 50 cm.
Rör ihop margarin, Hermesetas Lättströ och kanel. Fördela hälften av fyllningen på degplattan och rulla ihop plattorna från långsidan. Skär rullen i 15 bullar, ca 2 cm breda och ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar på plåten. Sätt ugnen på 225-250 Cº.
Jäs bullarna övertäckta ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg, grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under handduk. Strö ev över Hermesetas lättströ. Gör likadant med resterande deg och låt väl smaka!
Källa: http://www.hermesetas.se
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Johan » CloudHQ smarta appar för datorn: ”Värt att testa”
-
Patrik » Fundera lite, vad är du mest tacksam för idag: ”Bra fundering där”
-
Pernilla » Fundera lite, vad är du mest tacksam för idag: ”Tack, jag satt mig ner och funderade. Helt klart behöver man göra det oftare.”
-
Lena » Stiftelsen Nalles Resa: ”Jag vill gärna hjälpa till, har mailat dig nu.”
-
Claes » Säger en hel del: ”Hmm intressant”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
sjuk sömn wish tacksam gula dunken kvitto träning batch working resa fettisdagen hur mår du vårdcentral promenad vår framgång gå hjälpa cloudhq bast kylskåp myter lögner ryssland fastna inte layout steg framåt android attityd namn aloe vera gelly kyckling söndagsstek måbra lyckas kanelbulle olycka krukväxt hy spännande direktsäljare kickstarta pollen jobba vid datorn inställningar probiotika hemlös jobba extra södertörn aloe lips slit dig loss hockey årets person fastna toalett giving tuesday smitta batteri boost höstdagjämning sjukdom söndag positiv boka tid glutenintolerant bedrägeri pomodoro umgås med familjen vikt ansiktsvård första dagen planta starta ena sidan göra något appar kosttillskott lata dagar varg bästa torra läppar fly matbluff greta stå stilla ios b12 telefon socker mat en värld full av möjligheter mer fritid jobba mindre action säkerhet nätverka reach for change äkta vara allmänt kaffe direkthandel lr c9 solskydd argi+ mer pengar blodmåne sommar fritid kollegor drömmar egen verksamhet jobba hemma nalles resa diabetes arbeta hemifrån forever jobba hemifrån aloe vera extra jobb frihet nytt arbete höst månadens produkt sjuka barn mobil mål hälsa ledig egen tid jobba när jag vill semester zinzino solkräm må bra tränna mer tid måne omega 3 balansolja promenera insulin omega 6 pandemi jul balans diabetiker black friday torr hud sten sax påse covid-19 face online atopiskt kämpa livsstil natur mögel tro på sig själv epipen krångel abba projekt jojoba hälsa hemma i form omega-3 spiderman nyttigt lugnare tempo kom i form kundsupport ekonomi sun screen kina mlm sojaprotein rohingya julklappar aloe vera gel tonåring god jul app marketing eksem apotek international coffeday medicin internet bluff nalledagen varm mat bränna sig andra sidan skydd när du vill semla hudvård obalans ica bindestreck team nytt liv vila sova "titta inte bort b6 vintersolståndet baksmälla humör 2021 sjukhus allemansrätten 2020 vårtrött tro instruktioner dator harmoni kalops shampoo kortison sommaren 2020 network marketing omega-6 batman bio mindre stress 10% vitas springa frukt aftonbladet