Batch Working

Har du någon gång hört ordet Batch working, jag hade inte det heller men nu vet jag efter att testat arbetssättet under en period. Kort och gott handlar det om att dela upp arbetet i omgångar eller block. Hur stora dina block skall vara bestämmer du helt själv. Lämpligt är att åtminstone sätta en timme på varje block ibland mer utifrån uppgiften/projektets storlek.

Pomodoro tekniken är en teknik för att få saker gjorda. Det är en arbetsteknik byggd på korta och intensiva arbetsperioder (“Pomodoros”) åtskilda med frekventa små pauser – skapad för att undvika distraktioner och nå ett bättre fokus.
 

Tekniken uppfanns tidigt 90-tal av utvecklaren, entreprenören och författaren Francesco Cirillo. Han döpte tekniken efter en tomat formad timer som han själv använde för att mäta sitt arbete som universitetsstudent. Pomodoro betyder tomat på italienska, därav namnet. Bryt ner uppgiften i mindre tidsatta intervaller på 25 minuter, skilj dessa åt med med hjälp av korta pauser på 5 minuter. Efter 4 stycken intervaller eller Pomodoros tar man en längre rast på 15 -30 minuter.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln