Internationella kaffedagen

Internationella kaffedagen, även känd som International Coffee Day på engelska, är en årlig observans som firas runt om i världen för att hedra och främja kaffe som en dryck. Denna dag äger rum den 1 oktober varje år och syftar till att uppmärksamma kaffets kulturella betydelse, dess ekonomiska inverkan och de många människor som är involverade i kaffeproduktionen.

Internationella kaffedagen infördes först i oktober 2015 av International Coffee Organization (ICO), en intergovernmental organisation som främjar internationell samarbete inom kaffeindustrin. Syftet med dagen är att uppmuntra människor att lära sig mer om kaffe, inklusive dess historia, odling, bearbetning och beredning, samt att uppmärksamma de utmaningar som kaffeodlare och arbetare kan möta i kaffeproduktionens olika skeden.

Sammanfattningsvis är Internationella kaffedagen en dag dedikerad till att hylla och främja kaffet som en dryck och att öka medvetenheten om de frågor som är kopplade till kaffeindustrin globalt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln