Att jonglera med diabetes och kortison…

…är som att försöka dansa vals med två vänsterfötter. Det är som att ha en arg get i en porslinsbutik – kaoset är nästan garanterat.  Diabetes själv kan vara som att ha en olycksbådande trafiksignal inom dig. Men när kortisonbehandlingen hoppar in som en obekväm danspartner på festen, då blir det som att försöka jonglera med gelé. Dina blodsockernivåer går upp och ner som en berg- och dalbana, och plötsligt känner du dig som den värsta amatören på det här cirkusnumret.

Det är som om ditt blodsocker har ett eget sinne och beslutar sig för att spela "gömma sig" precis när du trodde att du hade hittat balansen. Du räknar kolhydrater som om det vore ett matematiskt mästerskap medan du försöker hålla stenkoll på dina insulindoser.

Det finns tillfällen när du undrar om ditt blodsocker har bestämt sig för att ta en semester och lämna dig i sticket. Och när du tror att du äntligen har knackat koden, kommer kortisonet in som en partykraschare och slänger om hela systemet.

Men mitt i allt detta kaos finns det en sorts skönhet. Det är som att klättra uppför Mount Everest varje dag och när du väl når toppen, även om det är för en kort stund, känner du en oerhörd stolthet över att ha kämpat dig dit.

Så, ja, att balansera diabetes och kortisonbehandling kan vara som att jonglera med två vänsterfötter, men det ger dig också en sorts superkrafts-träning i att navigera genom livets mest knepiga terräng.

Etiketter: diabetes kortison

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln