Allemansrättens dag 20 september

Allemansrätten utgör grunden för Sveriges rika friluftsliv, och det är något vi vill fira! Den 20 september markerar vi Allemansrättens dag med olika aktiviteter som sprider sig över hela landet. Under hela veckan från den 18 till 24 september kommer organiserade friluftsevenemang att sätta extra fokus på allemansrätten i sina aktiviteter och kommunikationer.

Tack vare allemansrätten har du friheten att röra dig nästan var som helst i den svenska naturen, så länge du visar respekt för naturen, djurlivet och dina medmänniskor. Detta innebär att Sverige erbjuder otaliga möjligheter för friluftsliv. Oavsett din erfarenhet eller förmåga är alla välkomna att utforska och njuta av naturen.

Längre fram i kedjan bidrar allemansrätten också till en mer jämlik folkhälsa. Att vistas utomhus och ägna sig åt friluftsliv ger oss en känsla av välbefinnande och främjar både vår fysiska och psykiska hälsa.
Läs mer här

Etiketter: allemansrätten natur

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln