Min förbannande diabetes

Under hela 2021 och början av 2022 har jag haft ett förbaskat dåligt förhållande till min diabetes. Den vårdcentral jag var inskriven vid gjorde inte det man kanske skall göra med en diabetespatient. Att inte lyssna på patienten när denne berättar att man mår dåligt av exempelvis Metformin.

Jag kraschade totalt av Metforminet. Vissa veckor var det under tre dagar en spy kavalkad som heter duga. Riktiga kaskader. Fick testa massa andra mediciner men tålde inte alls dessa.

Så här kunde jag inte ha det. Tog själv beslutet att avbryta min behandling med Metforminet. Inom en vecka mådde jag bra igen i magen, inget illamående men med kraftigt förhöjda värden på blodsockret. Vad göra…

Måste hitta en ny läkare. Sagt och gjort, letandet började. Det tog inte lång tid innan jag såg en annons om en ny vårdcentral med ett nytt koncept. Hälsa Hemma heter vårdcentralen.

Det är en riktig vårdcentral, inga nätläkare utan en vårdcentral med ett nytt koncept. Istället för att fysiskt besöka vårdcentralen gör man det i deras app. Man bokar tid, tar oftast bara mellan 15-30 minuter så har du kontakt med en läkare eller sköterska. Man listar sig på deras vårdcentral, du träffar oftast samma läkare och i mitt fall diabetessköterskan. Snabba samtal i chatt eller videosamtal. Behövs det en undersökning fysiskt kommer läkaren hem till dig. Likaså om du behöver ta prover, då kommer sköterskan hem och tar proverna.

När jag väl fått kontakt med Hälsa Hemma tog det bara någon dag så var jag igång med min nya behandling med hjälp av två olika insulin. Snabbt började jag känna mig bättre, dock har det varit en lång väg innan värdena började bli bättre. Nu är det stabilt med mindre justeringar. Funderar ni på en ny vårdcentral, tveka inte att kontakta Hälsa Hemma.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln