Finalisterna till Årets matbluf

Under hela året har vem som helst kunnat skicka in nomineringar på produkter som de anser vara årets mest vilseledande. Under 2018 kom det in hela 120 nomineringar, vilket är nästan dubbelt så många som året innan.

Etiketter: äkta vara matbluff

– Det visar att många konsumenter stöter på produkter som de känner sig lurade av och att de tycker att det är ett problem, säger Äkta varas verksamhetsledare Björn Bernhardson. Bland dessa har Äkta vara med hjälp av en jury utsett fem finalister. Vinnaren röstas fram av allmänheten. Första året som Äkta vara delade ut Årets matbluff var för 2015. Då vann Valios kefir. Sedan dess har även Eriks tryffelbearnaise och Polaricas Kronhjortskav röstats fram till denna mindre åtråvärda utmärkelse.
Läs mer och rösta här

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln