Jakten på det försvunna bindestrecket

Häromdagen var jag till ICA som är Postnord ombud för att hämta ut ett paket. Lång kö. Min tur, ger numret som jag fått i sms till killen bakomdisken samt min ID handling. Killen går iväg till hyllorna men kommer tillbaka tomhänt. Namnet stämmer inte säger han.

Namnet stämmer inte säger han, va vadå inte stämmer. Namnet på paketet står det Per-Erik men i ID handlingen står det utan bindestreck så därför får vi inte lämna ut paketet säger killen. Känner hur det börjar koka i mig men lyckas besinna mig innan jag röjt hela ICA, förstår ju att det inte är killens fel utan det är Postnords regler.

 

Hem kontaktar avsändaren av paketet som får göra ett så kallat ändrande förfogande, avsändaren ändrar mitt namn på försändelsen så att det är utan bindestreck, 255 kronor kostar det.

 

Nu börjar min jakt på det förlorade bindestrecket. Hela mitt liv har mitt namn stavats med bindestreck. Jag känner mig naken över att ha förlorat mitt bindestreck som varit med mig i alla år, blivit liksom en god vän. Ringer skatteverket och folkbokföringen och kollar vad som hänt. Jodå, enligt folkbokföringen så är mitt namn utan bindestreck. Har för mig att tidigare ID handlingar varit med bindestreck men då har man tydligen gjort fel enligt folkbokföringen för det är dessa uppgifter de har som gäller.
 
Kan finnas en chans att skatteverket och folkbokföringen gjort fel när personakterna lästes in 1991 när skatteverket tog över folkbokföringen. Kontaktar Stockholms stadsarkiv där de gamla personakterna förvaras. Nej då, i min gamla personakt så stavas mitt namn utan bindestreck, fasiken också skall verkligen mitt älskade bindestreck vara borta. Sista chansen är enligt Stockholms stadsarkiv är att kontakta den församling där man är född. Sagt och gjort, kontaktar Gävle och Staffans församling som vänligt skall titta i min gamla dopakt vad det kan tänkas stå där, 125 pengar kostar det att få ta del av uppgifterna, i sammanhanget en liten summa då jag nu är nästan desperat att få tillbaka mitt bindestreck.
 
Nu får jag vänta någon dag medans personalen letar sig ner i katakomberna för att leta efter min dopakt. Så, håll tummarna och allt annat att mitt bindestreck finns där så jag får tillbaka det, fortsättning följer…

Etiketter: bindestreck

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln