Så vinner du alltid i sten, sax, påse

Sten slår sax. Sax slår påse. Påse slår sten.
Det är reglerna i det enkla spelet med tre val i tre omgångar som genom tiderna med stor sannolikhet både har avgjort städning, giftermål och allvarliga strider. Du behöver bara veta fem saker för att kunna vinna.

1. Det första tecknet
Män och kvinnor tenderar att öppna med sin favorit i första rundan och valet är könsstereotypt.
Män visar ofta sten först – möjligen eftersom det är en maskulin symbol. Kvinnor visar ofta papper först.
Därför: Om du spelar mot en man ska du visa papper i första omgången. Om du spelar mot en kvinna är saxen bäst att börja med.

2. Efter det första nederlaget
När en deltagare har förlorat en runda visar hen sällan samma tecken igen i nästa omgång. Istället experimenterar hen ofta med det tecken som hen precis har förlorat mot.
Därför: Om du precis har vunnit över din motståndare med en sten så ska du visa papper då din motståndare kommer att försöka få tur med din segersten i nästa omgång.

3. Den vetenskapliga triangeln av visningar
En studie från Zhejiang-universitetet i Kina med 360 försöksdeltagare avslöjade att spelare oftast visar sina tecken i ett fast mönster när de har förlorat.

4. Slå en vinnare
De kinesiske forskarna drar slutsatsen att spelare ofta tenderar att visa samma tecken igen som de precis har vunnit en runda med.

Därför: Om du motståndare precis har vunnit med sten - då ska du visa papper i nästa runda.

5. Förvirra din motståndare
Ett sista råd är att förvirra din motståndare. Säg vilket tecken du tänker visa – och gör det. Din motståndare kommer nämligen oftast inte att tro på dig.

Därför: Säg: ”Jag visar sax.” Och så visar du sax.

källa:Ilustrerad Vetenskap

Etiketter: sten sax påse

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln